BERGBEKLIMMEN

Chimborazo

CHIMBORAZO (6263 m.)

De Chimborazo is niet alleen de hoogste berg van Ecuador - gerekend vanaf het middelpunt van de aarde is het ook de hoogste ter wereld. Deze massieve berg is ontstaan uit de resten van twee oude vulkanen en telt 5 toppen. De Veintimilla top (6227 m.) en de maximale Whymper top (6263 m.) zijn ons doel. Deze beklimming is niet voor beginners; op de route naar de Whymper top zijn verschillende stukken met rots en ijs, die klimervaring vereisen. Ook een zeer goede acclimatisatie en een uitstekende lichamelijke conditie zijn vereist.

Meer Details...

Cotopaxi

 

COTOPAXI (5897 m.)

De Cotopaxi is een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld. Deze berg, met zijn volmaakte kegelvorm en de met eeuwige sneeuw bedekte krater, ligt in het Nationaal Park Cotopaxi. De beklimming is vanuit technisch oogpunt niet ingewikkeld, maar een goede hoogte-acclimatisatie en uitstekende lichamelijke conditie zijn onmisbaar om de top te kunnen bereiken.

Meer Details...

South Iliniza

 

 

SOUTH ILINIZA (5263 m.)

De beklimming van Iliniza Sur, in hoogte de zesde top van Ecuador, is een ware uitdaging voor ervaren klimmers. Deze berg heeft steile ijswanden (tot wel 80 graden) en tal van gletsjerspleten. Ervaring met ijsklimmen is absoluut een must.

Meer Details...

South Iliniza

 

 

NORTH ILINIZA (5126 m.)

Iliniza Norte is de gemakkelijkste te beklimmen top van de tweeling-vulkanen Ilinizas. De beklimming van deze rotsachtige berg met weinig of geen sneeuw is een ideale manier om te acclimatiseren. Met helder weer heeft u een fantastisch uitzicht op de Cotopaxi.

Meer Details...

Carihuairazo

 

 

CARIHUAIRAZO (5018 m.)

De Carihuairazo – deze naam betekent 'berg van de wind' - is een ingestorte vulkaan dichtbij de Chimborazo. Deze berg is een goede keuze als u het gebruik van stijgijzers en ijspickel wilt oefenen, en als acclimatisatie voor Ecuador’s hoogste toppen.

Meer Details...

Cayambe

 

 

CAYAMBE (5789 m.)

De 5789 m. hoge top van de Cayambe is de derde hoogste van Ecuador, en het hoogste punt ter wereld op de evenaar. De beklimming van deze massieve, met gletsjers bedekte vulkaan vereist een goede acclimatisatie en enige ervaring met het gebruik van stijgijzers en ijspickel.

Meer Details...